Uspješna konferencija „Let's Do It – najveći volonterski pokret u BiH“


23.03.2015.

U Sarajevu je 21. i 22. marta u hotelu Holiday održana važna ekološka konferencija pod nazivom  „Let's Do It – najveći volonterski pokret u BiH“. Na konferenciji je učestvovalo više od 80 koordinatora lokalnih općinskih timova iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, predstavnici partnera i prijatelja projekta kao i Nara Petrovič, predstavnik Svjetskog Let's Do It tima.    

Ova konferencija bila je prilika da se ljudi iz cijele BiH sastanu i razmijene mišljenja o važnim pitanjima kao što su zaštita okoliša i prirodnih ljepota naše zemlje posebno sada kada su katastrofalne klimatske promjene uzele maha i u našim krajevima.

Kroz evaluaciju dosadašnjih akcija konstatovano gdje ima mjesta za poboljšanje kako bi naredne akcije bile što uspješnije, a usvojeni su i koraci za snažnije međusobno povezivanje lokalnih općinskih timova, kao i svojevrsna strategija budućeg djelovanja na osnovu kojih Let’s Do It želi da bude pokretačka snaga budućih društveno pozitivnih promjena.

Partneri konferencije su: Hotel Holiday, HT Eronet, Eko život d.o.o., UN volonteri, Olimpijski komitet BiH, Centrotrans-Eurolines, Avaks d.o.o., GRAS d.o.o., Trans Turist DD.