Radna posjeta Mostaru


30.03.2013.

U protekloj sedmici Let's Do It tim je posjetio Hercegovačko-neretvanski kanton. U sklopu posjete Mostaru (četvrtak, 28. mart) održali smo sastanke sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta, te Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona. Pomenuta ministarstva su izrazila veliku želju za učestvovanjem u našem projektu i pružili su nam svoju podršku. Dogovoreni su naredni koraci naše saradnje u cilju što većeg uspjeha akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“.


U okviru aktivnosti sa Ministarstvom obrazovanja, nauke i sporta dogovoreno je da učenici iz svih osnovih i srednjih škola sa područja HNK (ukupno 76 škola) izađu na akciju čišćenja u petak 17. maja. Taj dan časovi će biti skraćeni na 30 minuta kako bi učenici imali dovoljno vremena da čiste i urede svoje školsko dvorište, obližnje parkove ili neku drugu prikladnu lokaciju. Zaključili smo da je jako važno da učenici posvete jedan ili dva školska časa zaštiti životne sredine, a i da se osjećaju dijelom globalnog pokreta “Let’s Do It World” koji se provodi u više od 105 zemalja širom svijeta sa učešćem preko 7 000 000 volontera.


U okviru ove posjete imali smo sastanke sa našim partnerom Agencijom „Polis plus“ i članovima lokalnog tima Grada Mostara. Aktivnosti oko priprema za akciju čišćenja u Mostaru teku po planu i zaista nas raduje entuzijazam ovih mladih volontera.
Ovim putem srdačno se zahvaljujemo ministarstvima koja su prepoznala važnost našeg projekta i podržala nas. 


LDI tim.