Hiljade volontera čiste BiH u okviru jubilarne pete akcija „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“


22.04.2016.

Danas je realizovana jubilarna peta velika volonterska akcija „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“. Hiljade vrijednih volontera su čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera te s ponosom možemo tvrditi da je Bosna i Hercegovina od danas ljepše mjesto za život njenih građana. Akcija se simbolično provodi na Dan planete Zemlje i tako je svim građanima pružena mogućnost da daju svoj doprinos i urade nešto konkretno za prirodu koja nas okružuje. 

Ovogodišnju akciju su podržali Eko život d.o.o., BH Telecom, UN volonteri, UNDP, Sarajevski Kiseljak i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK. Specijalni partner akcije je Olimpijski komitet BiH koji je finansijski, logistički i organizaciono podržao „Let's Do It“ projekat.

Odvojeno prikupljanje otpada tokom akcije je realizovano u saradnji sa ovlaštenim BH operaterom sistema za upravljanje ambalažom Eko život d.o.o.

„Zahvaljujemo svim volonterima na odzivu i vrijednom radu, te komunalnim preduzećima i lokalnim vlastima koje su podržali provođenje akcije. U narednih sedam dana će i ostale općine realizovati akciju, a očekujemo da će ukupno 102 općine i gradovi uzeti učešće u akciji. Nakon prikupljanja svih izvještaja objavićemo rezultate akcije sa brojem volontera i količinom prikupljenoog otpada.“ – istakli su organizatori akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“.