Konkurs za prijem novih članova


27.01.2017.

Udruženje građana „Ruke“ Sarajevo poziva sve zainteresovane volontere i volonterke da budu dio Organizacionog odbora projekta "Let's Do It", a koji obuhvata organizaciju dvije velike volonterske akcije "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan" i "Let's Do It - milion sadnica za 1 dan".

Budući volonteri i volonterke bit će angažovani na pripremama za realizaciju aktivnosti u Kantonu Sarajevo u trajanju od 10 mjeseci (februar - novembar 2017. godine.), a njihov rad podrazumijevat će sljedeće aktivnosti:

- Održavanje prezentacija u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo;

- Promocija projekta kroz učestvovanje u „Let's Do It“ performansima (info pult, flash mob i sl.);

- Aktivna priprema akcije čišćenja i sadnje drveća;

- Učešće na radnim sastancima i svim drugim aktivnostima u okviru "Let's Do It" projekta.

Svi volonteri i volonterke će nakon završetka angažmana dobiti potvrdu o volontiranju i zahvalnicu. Tokom angažmana pored obavljanja redovnih aktivnosti, za volontere će biti organizovana redovna zajednička druženja (team building), učestvovanja u promocijama projekta sa drugim organizacijama i učestvovanje u pilot akcijama.

Svi volonteri/ke koje ispune ovaj obrazac pristaju na obavezno volonteranje od minimalno četiri sata sedmično u prostorijama UG "Ruke" kada se za to ukaže potreba.

Prijaviti se mogu mladi koji će boraviti u narednih 10 mjeseci na području Kantona Sarajevo. Prednost imaju kandidati koji su učestvovali u implementaciji istih ili sličnih projekata. UG "Ruke" Sarajevo podatke navedene u ovom obrascu koristit će isključivo u svrhu odabira novih članova projekta „Let's Do It" u 2017. godini, i u druge svrhe se neće koristiti. Nepotpune, te prijave sa uvredljivim i pogrdnim sadržajem neće se uzeti u razmatranje. Broj mjesta u Organizacionom odboru je ograničen. Sva polja su obavezna (*)

Link za prijavu:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlnkb3DHp4PMQErM5-W3aBUdiGL6a_duTJDtApsAGQCINS6Q/viewform

 

Više informacija možete dobiti putem telefona 033/832-664, na email: info@letsdoit.ba, putem web stranice www.letsdoit.ba ili Facebook Fan Page-a: https://www.facebook.com/LetsDoItOcistimoZemljuZa1Dan.

Poziv ostaje otvoren od 24.01. do 13.02.2017 godine u 18 sati. O rezultatima konkursa budući volonteri i volonterke će biti obaviješteni putem e-maila i SMS-a 16.02.2017.godine.

 "Samo hrabro naprijed!"