Nije šala, „Let's Do It“ volonteri očitstili Bijelu tabiju


01.04.2017.

Volonteri „Let's Do It“ projekta su uspješno realizovali akciju čišćenja kulturno-historijskog spomenika Bijela tabija. Uprkos činjenici da je Bijela tabija proglašena Nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, nemaran odnos građana i turista koji je posjećuju narušio je njenu ljepotu. Prikupljena je velika količina otpada, očišćena je neposredna okolina i unutrašnjost same tvrđave sa koje se Sarajevo vidi kao na dlanu.

Na akciji je učestvovalo 75 volontera, a akcija se organizuje u saradnji sa Općinom Stari Grad Sarajevo, KJKP „Rad“, KJKP „Park“, DVD „Vratnik“, Klub spasavalaca 2000 i Sarajevskim kiseljakom d.d.  Bijela tabija sada čista i spremna može dočekati nove posjetioce. 

„Ova akcija predstavlja svojevrsnu pilot akciju za veliku akciju čišćenja „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“, koja se provodi u cijeloj Bosni i Hercegovini 22. aprila, na Dan planete Zemlje. Ovim putem, pozivamo sve građane da nam se pridruže i tako Bosnu i Hercegovinu učinimo ljepšim mjestom za život.“ – poručili su organizatori akcije.