Vrijedni volonteri u akciji


06.05.2017.

Danas se provodi šesta po redu volonterska akcija „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“. Volonteri su svojim entuzijazmom i zalaganjem pokazali da žele uzeti stari u svoje ruke i ujedininji su čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera širom Bosne i Hercegovine.

„Današnja akcija je zaista sjajna i daje nam nadu za bolju i svjetliju budućnost svih građana u Bosni i Hercegovini. Iskreno se zahvaljujemo svim volonterima na učešću. Na našim akcijama odziv volontara je veliki iz godine u godinu, oni su stvarni pokazatelj da volonterizam itekako ima smisla. Također, komunalna preduzeća i lokalne vlasti su pružile značajnu podršku. Od Dana planete Zemlje do danas akcija je provedena u više od 70 općina i gradova, a hiljade volontera su očistile stotine tona otpada.“ – kazao je Junuz Elkaz koordinator akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“.

Ovogodišnju akciju su podržali Eko život d.o.o., Konzum, UN volonteri, UNDP, Optima Grupa d.o.o. (NESTRO), Sarajevski Kiseljak, Almy d.o.o., Podravka i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK. Specijalni partner akcije je Olimpijski komitet BiH koji je finansijski, logistički i organizaciono podržao „Let's Do It“ projekat.

Odvojeno prikupljanje otpada tokom akcije je realizovano u saradnji sa ovlaštenim BH operaterom sistema za upravljanje ambalažom Eko život.