Konkurs za prijem novih članova


23.08.2017.

Udruženje građana „Ruke“ Sarajevo poziva sve zainteresovane volontere i volonterke da budu dio Organizacionog odbora projekta "Let's Do It", a koji obuhvata organizaciju dvije velike volonterske akcije "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan" i "Let's Do It - milion sadnica za 1 dan".

Prijave su na ovom linku:

https://goo.gl/Z5nXdY

Budući volonteri i volonterke bit će angažovani na pripremama za realizaciju aktivnosti u Kantonu Sarajevo u trajanju od tri mjeseci (septembar - novembar 2017. godine), a njihov rad podrazumijevat će sljedeće aktivnosti:

- Održavanje prezentacija u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo;
- Promocija projekta kroz učestvovanje u „Let's Do It“ performansima (info pult, flash mob i sl.);
- Aktivna priprema akcije sadnje drveća;
- Učešće i koordinacija volonterskih akcija sadnje drveća na terenu;
- Učešće na radnim sastancima i svim drugim aktivnostima u okviru "Let's Do It" projekta.

Svi volonteri i volonterke će nakon završetka angažmana dobiti potvrdu o volontiranju i zahvalnicu. Tokom angažmana pored obavljanja redovnih aktivnosti, za volontere će biti organizovana redovna zajednička druženja (team building), učestvovanja u promocijama projekta sa drugim organizacijama i učestvovanje u pilot akcijama.

Svi volonteri i volonterke koje ispune ovaj obrazac pristaju na obavezno volonteranje od minimalno četiri sata sedmično u prostorijama UG "Ruke" kada se za to ukaže potreba.

Prijaviti se mogu mladi koji će boraviti u naredna tri mjeseca na području Kantona Sarajevo. Prednost imaju kandidati koji su učestvovali u implementaciji istih ili sličnih projekata. UG "Ruke" Sarajevo podatke navedene u ovom obrascu koristit će isključivo u svrhu odabira novih članova projekta „Let's Do It" u 2017. godini, i u druge svrhe se neće koristiti. Nepotpune, te prijave sa uvredljivim i pogrdnim sadržajem neće se uzeti u razmatranje. Broj mjesta u Organizacionom odboru je ograničen. 

Više informacija možete dobiti putem telefona 033/832-664, na email: info@letsdoit.ba, putem web stranice www.letsdoit.ba ili Facebook Fan Page-a: https://www.facebook.com/LetsDoItOcistimoZemljuZa1Dan.

Poziv ostaje otvoren od 23.08. do 06.09.2017 godine u 16 sati. O rezultatima konkursa budući volonteri i volonterke će biti obaviješteni putem e-maila i SMS-a 08.09.2017.godine.