„Let's Do It“ projekat ponovo sadi hiljade novih sadnica


28.10.2017.

Širom Bosne i Hercegovine danas se provodi peta po redu volonterska akcija sadnje drveća „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“. Uz druženje i ugodnu atmosferu, volonteri su širom Bosne i Hercegovine zasadili desetine hiljada sadnica raznih vrsta drveća.

Specijalni partner „Let's Do It“ projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je i ove godine logistički ali i konkretnim volonterskim radom uposlenika OKBiH i bh olimpijaca dao veliki doprinos uspješnoj realizaciji Projekta u sve tri faze: čišćenje, edukacija po školama i pošumljavanje.

Kao i prethodnih godina, preduzeća koja gazduju šumama su podržala akciju i obezbijedila sadnice, alat, stručni nadzor i lokacije na kojima se sadilo.

Organizatori ističu da je velika podrška građana ovoj akciji: „Građani Bosne i Hercegovine su imali priliku u prethodnim mjesecima kupiti zahvalnice za „Let's Do It“ projekat u Konzum prodavnicama. Danas smo, na Velikom polju na Igmanu, zasadili 4730 sadnica za isto toliko prodatih zahvalnica. Izuzetno smo ponosni na veliki odziv građana ovoj akciji i danas smo pokazali da uz mali dorinos svih nas zajedno možemo napraviti velike stvar. Zahvaljujemo se Konzumu na podršci i smatramo da bi ovaj dio Velikog polja trebao nositi naziv „Konzum šuma“. Uprkos lošem vremenu, divno je bilo danas vidjeti ljude svih generacija kako sade drveće i meni ovakve stvari daju nadu za bolju i svjetliju budućnost naše zemlje“ – rekao je Junuz Elkaz koordinator „Let's Do It“ projekta.    

Projekat su podržali zlatni sponzori Eko život i Konzum, te partneri projekta: Ured Specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, UN Volonteri, kao i ranije spomenuti OK BiH i sva preduzeća koja gazduju šumama u BiH.