Konkurs za prijem novih članova


26.02.2018.

Udruženje građana „Ruke“ Sarajevo poziva sve zainteresovane volontere i volonterke da budu dio "Let's Do It tima" u Sarajevu i direktno učestvuju u organizaciji dvije velike volonterske akcije "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan" i "Let's Do It - milion sadnica za 1 dan".

Budući volonteri i volonterke bit će angažovani na pripremama za realizaciju aktivnosti u Kantonu Sarajevo u trajanju od osam mjeseci (mart - oktobar 2017. godine), a njihov rad podrazumijevat će sljedeće aktivnosti:

- Održavanje prezentacija u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo;
- Promocija projekta kroz učestvovanje u „Let's Do It“ performansima (info pult, flash mob i sl.);
- Učešće u malim (pilot) akcijama čišćenja i sadnje drveća;
- Aktivna priprema akcije čišćenja;
- Učešće i koordinacija volonterskih akcija čišćenja na terenu;
- Aktivna priprema akcije sadnje drveća;
- Učešće i koordinacija volonterskih akcija sadnje drveća na terenu;
- Učešće na radnim sastancima i svim drugim aktivnostima u okviru "Let's Do It" projekta.

Svi volonteri i volonterke će nakon završetka angažmana dobiti potvrdu o volontiranju i zahvalnicu. Tokom angažmana pored obavljanja redovnih aktivnosti, za volontere će biti organizovana redovna zajednička druženja (team building), učestvovanja u promocijama projekta sa drugim organizacijama i učestvovanje u pilot akcijama. 

Prijaviti se mogu mladi koji će boraviti u narednih osam mjeseci na području Kantona Sarajevo. Prednost imaju kandidati koji su učestvovali u implementaciji istih ili sličnih projekata. UG "Ruke" Sarajevo podatke navedene u ovom obrascu koristit će isključivo u svrhu odabira novih članova projekta „Let's Do It" u 2018. godini. Nepotpune, te prijave sa uvredljivim i pogrdnim sadržajem neće se uzeti u razmatranje. Broj mjesta u "Let's Do It timu" je ograničen.

Link za prijavu: https://goo.gl/forms/FihPgzRz3nAvKI4v1

Poziv ostaje otvoren od 26.02. do 11.03.2018. godine do 18 sati. O rezultatima konkursa budući volonteri i volonterke će biti obaviješteni putem e-maila i SMS-a.