Općina Novo Sarajevo pruža podršku akciji


09.04.2013.

Općina Novo Sarajevo je još jedna od sarajevskih općina koja će pružiti podršku akciji „Let's Do It -očistimo zemlju za 1 dan“, kao i prošle godine.

Dana 8.4.2013. godine održan je sastanak sa pomenutom općinom na kojem su prisustvovali gospođa Hasečić, gospođa Vrebac, gospodin Hromo, gospodin Jakovljević i članovi LDI tima.

U prošlogodišnjoj akciji na području općine Novo Sarajevo očišćeno je nekoliko lokacija i postignuti su zavidni rezulati. Ove godine predstavnici Općine su izrazili želju da se najveća pažnja posveti čišćenju jednog od Nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, Spomen-parku na Vracama. U zavisnosti od broja prijavljenih volontera čistit će se još neke od lokacija u ovoj općini.

Na sastanku je dogovoreno da će općina pružiti podršku akciji tako što će uključiti sve mjesne zajednice, vatrogasnu službu, članove Crvenog križa, pripadnike Civilne zaštite, pozvati NVO udruženja registrovana na području ove općine na aktivno učešće, te pozvati volontere koji se prijave u mjesnim zajednicama. Također ,općina će obezbijediti besplatno korištenje javne površine u svrhu postavljanja info pulta za registraciju volontera.

Ovim putem se zahvaljujemo Općini Novo Sarajevo koja nam i ove godine pruža punu podršku.