Šesta volonterska akcija „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“


20.10.2018.

Danas su volonteri širom Bosne i Hercegovine zasadili desetine hiljada sadnica raznih vrsta drveća u okviru šeste volonterske akcija „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“. Centralna lokacija sadnje je bila na Bjelašnici, gdje je više od 400 volontera i volonterki zasadilo 5000 sadnica jasena i bijelog bora. Preduzeća koja gazduju šumama su podržala akciju i obezbijedila sadnice, alat, stručni nadzor i lokacije na kojima se sadilo.  

Već petu godinu zaredom, specijalni partner „Let's Do It“ projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je i ove godine logistički, finansijski, ali i konkretnim volonterskim radom uposlenika OK BiH dao veliki doprinos uspješnoj realizaciji Projekta u sve tri faze: čišćenje, edukacija po školama i pošumljavanje.

„Danas smo na Bjelašnici zasadili 5000 sadnica i zaista divno je bilo vidjeti ljude svih generacija kako sade drveće i zajednički doprinose svjetlijoj budućnosti naše zemlje. Građani Bosne i Hercegovine su nesebično pomogli „Let's Do It“ projekat kopovinom naših zahvanica u Konzum prodavnicama prethodnih mjeseci . Evo to su te sadnice koje smo danas zasadili za sve one koji su nas podržali. Naši ljudi su u osnovi dobri i plemeniti, samo im treba neko ko će ih pokrenuti i omogućiti im da se uključe, a mi iz Let's Do It-a radimo upravo to.“ – rekao je Junuz Elkaz koordinator „Let's Do It“ projekta.  

Projekat je podržao BH Telecom, zlatni sponzori Eko život i Konzum, te partneri projekta Ured Specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, Fabrika cementa Lukavac, Sarajevski kiseljak, kao i ranije spomenuti OK BiH i sva preduzeća koja gazduju šumama u BiH.