Završna svečanost akcije „Let's Do It-očistimo zemlju za 1 dan"


25.06.2013.

 

Povodom uspješno provedene akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada u jednom danu širom naše zemlje, UG „RUKE“  i UG „Mozaik prijateljstva“ su organizovali završnu svečanost dana 15.06.2013. godine. Svečanosti su prisustvovali sponzori i prijatelji projekta kao i lokalni koordinatori iz cijele Bosne i Hercegovine. Tom prilikom objavljeni su konačni rezultati ovogodišnje akcije čišćenja.

U akciji čišćenja 18. maja u 107 općina širom Bosne i Hercegovine učestvovalo je ukupno 47.970 volontera. Iz prirodnog okruženja uklonjeno je 5.000 tona otpada.

Tokom priprema ovogodišnje akcije organizovana je i nagradna igra za najbolju fotografiju čišćenja. Na svečanosti su dodjeljene nagrade pobjednicima i uručene diplome za prvo, druge treće i četvrto mjesto.

Na svečanosti je istaknuto da Let's Do It pokret nastavlja sa svojim aktivnostima. Krajem oktobra ove godine planirana je akcija sađenja drveća u jednom danu. Svi ovogodišnji lokalni timovi će uzeti učešće u ovoj akciji i na taj način ponovo biti dio najveće ekološke akcije u našoj zemlji.

Program svečanosti uljepšala je grupa Pakt 5 koja je svojim numerama oduševila sve prisutne. Nakon zajedničkog fotografisanja svi priutni su nastavili druženje uz zakusku i osvježenje.

Završna svečanost je još jednom pokazala stvarnu snagu akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“. Još jednom hvala svima koji su na bilo koji način podržali našu akciju.