POZIV MEDIJIMA


07.10.2013.

 

Akcija „Let's do it – milion sadnica za 1 dan“ po prvi put u BiH

 

Poštovani predstavnici medija,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na konferenciju za medije povodom najave realizacije akcije „Let's do it – milion sadnica za 1 dan“. Konferencija ze medije će se održati u

utorak, 08.10.2013. godine u hotelu Europe (sala Mezanin) sa početkom u 11.00 sati.

Prisutnim predstavnicima medija obratit će se: Božidar Mihajlović, predsjednik UG „Ruke“, Junuz Elkaz, koordinator akcije "Let's Do It - milion sadnica za 1 dan", Hyun-Joo Youn, UN Volunteers Programme Officer, UNDP BiH, dipl.ing.šum. Omer Pašalić, direktor Uprave za šumarstvo FBiH i Vedran Marijanović, predstavnik Odjela za korporativne komunikacije kompanije HT Eronet.

Volonterska akcija sadnje drveća „Let's do it-milion sadnica za 1 dan“ realizovat će se  24. 10.2013. godine, te će se sinhronizovano u jednom danu održati na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine. Ideja za projekat je proizašla iz saznanja da se u Bosni i Hercegovini ne vodi dovoljno računa o šumama koje su jedno od najvećih prirodnih bogatstava naše zemlje. Akcija će se sprovesti u saradnji sa Udruženjem građanaMozaik prijateljstvaiz Banja Luke, a u partnerstvu sa vladinim sektorom, javnim i privatnim privrednim subjektima, školama/fakultetima kao i nevladinim sektorom. Generalni sponzor projekta je kompanija HT Eroneta. Glavni ciljevi akcije su sljedeći:

      Zasaditi 1.000.000 sadnica drveća;

     Obezbijediti učešće najmanje 20.000 volontera koji će učestvovati u akciji sadnje;

   Podići svijest i edukovati javnost o zaštiti životne sredine i važnosti šumskih ekosistema.


U nadi da ćete i ove godine medijski podržati akciju, srdačno Vas pozdravljamo!