Još jedan uspjeh Let's Do It tima!


18.10.2013.

 

Dana 18.10.2013 godine uspjesno je realizovana prezentacija akcije „Let's Do It-milion sadnica za 1 dan“ u OŠ " Alija Nametak " na Bjelavama. Ovom prezentacijom zeljeli smo predočiti učenicima značaj koji imaju šume za sva živa bića i šta mi kao stanovnici ove planete možemo uciniti da je sačuvamo. Nakon održane prezentacije učenici su zajedno sa našim timom u dvorištu škole zasadili sadnice srebrne smrče.

Sadnice su nam poklonjene od strane  KJP " Sarajevo šume", koji su nam ujedno obezbijedili sadnice za dan akcije. Drago nam je sto smo naše znanje i iskustvo podijelili sa učenicima koji će u budućnosti to znanje primjenjivati. Ipak svijet ostaje na mladima, a mi ovu planetu Zemlju i prirodu u njoj nismo naslijedili od nasih djedova I očeva već smo je posudili od naših potomaka.

U galeriji možete pogledati fotografije sa prezentacije.

Veliko hvala dugujemo direktorici škole, nastavnici biologije i vrijednim učenicima koji su sadili zajedno sa nama. Zahvaljujemo se i Kantonalnoj televiziji Sarajevo koja je i danas bila sa nama. U ponedeljak u 17 h u emisiji "Dobre vibracije" možete pogledati prilog o prezentaciji.

LDI tim