Let's Do It Eko flash mob


02.04.2014.

U sklopu promocije akcije 'Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan'', u ogranizaciji Udruženja Ruke i Beton festa, u Sarajevu je u nedjelju, 30.03.2014. godine održan eko flash mob ispred BBI centra. Cilj ove manifestacije je bio podići ekološku svijest građana Sarajeva i promovisati predstojeću akciju. 

Dok su mladi umjetnici crtali 3D kartu Bosne i Hercegovine na platou ispred BBI centra, volonteri su kupili otpad u Velikom parku koje su zatim postavili unutar nacrtanih granica. Nakon što je skrenuta pažnja tim putem, volonteri su počeli da sklanjaju otpad, a ispod se mogao vidjeti logo akcije.

Pored crteža su bili postavljeni info pultevi na kojima su se građani mogli informisati o akciji i registrovati. A online to mogu učiniti na www.letsdoit.ba/registracija.

Ovo je treća po redu akcija ''Let's do it – očistimo zemlju za 1 dan'', koja je planirana da se sprovede 27.04.2013. godine u kojoj volonteri sinhronizovano čiste Bosnu i Hercegovinu u jednom danu. Prije dvije godine u akciji je učestvovalo 37.500 volontera u 105 općina. Prošle godine bilo je 47.000 volontera iz 107 općina, a ove godine će biti organizovano 111 općinskih timova i očekujemo više od 50.000 volontera.  

Zahvaljujemo se prijateljima iz Beton festa koji su svojim nesebičnim zalaganjem doprinijeli promociji Let's Do It akcije i vrijednim volonterima članovima LDI tima.