Ujedinjeni u akciji za život u boji prirode!


06.06.2014.

Ovlašteni bh. operater sistema za postupanje ambalažom i ambalažnim otpadom „Eko život“ iz Tuzle, u subotu, 07. juna, organizuje promociju akcije čišćenja područja koja su bila poplavljena usljed elementarnih nepogoda koje su zadasile Tuzlanski kanton, kao i veći dio Bosne i Hercegovine.

Velika akcija planirana je narednog vikenda, 14. juna, u okviru projekta "Let's do it - očistimo zemlju za 1 dan", a usmjerena je na čišćenje korita rijeka koje su nakon poplava ostale zatrpane nepreglednim gomilama otpada.

Svi koji se žele uključiti u ovu akciju i dati svoj doprinos u očuvanju bh. prirode, mogu to učiniti putem registracije na www.ekozivot.ba ili putem telefona 063 579 546, a više informacija može se saznati i na sutrašnjoj promociji, koja će se održati na Trgu slobode u Tuzli (ispred 'Barok' zgrade), sa početkom u 11 sati.

Promotivno druženje koje organizuje "Eko život" bit će popraćeno nizom sadržaja edukativnog karaktera o značaju okoliša i očuvanja životne sredine, kao i posebno organizovanim radionicama za djecu.

Prodružite nam se, budimo ujedinjeni u akciji za život u boji prirode!