• +387 33 832-664
  • info@letsdoit.ba
  • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

Ceremonija dodjele zahvalnica za članove Organizacionog odbora „Let's Do It Tuzla'' 2020. - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Ceremonija dodjele zahvalnica za članove Organizacionog odbora „Let's Do It Tuzla'' 2020. - Let's Do It Bosna i Hercegovina

26 Januara, 2021

U ponedjeljak, 25.01.2021. godine, u prostorijama Centra za kulturu Tuzla, upriličena je dodjela zahvalnica za stalne i dopunske članove Organizacionog odbora “Let’s Do It Tuzla” 2020.

Za 12 mjeseci mandata, članovi “Let’s Do It Tuzla” tima imali su priliku pripremati i učestvovati u implementaciji terenskih volonterskih akcija – čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća, u kojima je učešće uzelo oko 630 volontera, a koji su zajedničkim snagama iz prirodne sredine uklonili 37 tona ilegalno deponovanog otpada i zasadili 77 novih sadnica drveća. Pored navedenog, bili su angažovani na implementaciji programa ekoloških edukacija „Mala škola ekologije“ powered by Eko život, a kojim smo, u cilju podizanja nivoa ekološke svijesti mladih ljudi, posjetili 7 obrazovnih ustanova na području Grada Tuzla. Programom navedenih edukacija obuhvaćeno je preko 100 učenika.

Učestvovali smo i u mnoštvu drugih terenskih i promotivnih akcija koje su organizovali naši partneri i nevladine organizacije sa područja Grada Tuzla, a sve s ciljem promocije našeg rada i mobiliziranja što većeg broja mladih ljudi za učešće u aktivnostima posvećenim rješavanju ekoloških problema u našoj zajednici.

Riječ je o jednom od najbrojnijih saziva Organizacionog odbora „Let’s Do It Tuzla“, sa 28 stalnih i 22 dopunska člana. Ovoj vrijednoj i odgovornoj generaciji istinskih Let’s Do It-ovaca želimo puno sreće u budućem radu i životu!