• +387 33 832-664
  • info@letsdoit.ba
  • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

Kako će se kroz projekat “Eko izazov učinimo svoju zemlju još ljepšom” obilježiti Dan planete Zemlje? - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Kako će se kroz projekat “Eko izazov učinimo svoju zemlju još ljepšom” obilježiti Dan planete Zemlje? - Let's Do It Bosna i Hercegovina

20 Aprila, 2021

Bliži nam se 22. april i jedan od najznačajnijih ekoloških datuma u godini – Dan planete Zemlje. Ovaj datum se širom svijeta obilježava kroz niz aktivnosti koje doprinose boljoj i čišćoj životnoj sredini. Ako se pitate kako će 22. april obilježiti Eko izazov tim otkrivamo vam dio sjajne mislije koju imamo. Naš cilj je da u saradnji sa naših 100 eko izazov timova zasadimo stotinu odraslih stabala raznih vrsta drveća.

Uz podršku Američke ambasade u BiH i Američke trgovinske komore AmCham obezbijedili odrasla stabla drveća za naših 100 vrijednih timova koji su u proteklom periodu čistili i uređivali svoje izabrane površine u lokalnim zajednicama i na taj način učestvovali i dalje učestvuju u #ekoizazovu.

Nakon ovih aktivnosti sa ponosom ćemo moći reći da smo udruženi učinili svoju zemlju još ljepšom, a naše parkove, školska dvorišta, šetališta i izletišta ukrasili novim drvećem u čijem će hladu u budućnosti sjediti neke nove generacije.

Baci pogled na sliku i saznaj sadi li se i u tvom gradu.