• +387 33 832-664
 • info@letsdoit.ba
 • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

Konkurs za prijem novih članova - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Konkurs za prijem novih članova - Let's Do It Bosna i Hercegovina

17 Avgusta, 2018
Udruženje građana „Ruke“ Sarajevo poziva sve zainteresovane volontere i volonterke da budu dio "Let's Do It tima" u Sarajevu i direktno učestvuju u organizaciji dvije velike volonterske akcije "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan" i "Let's Do It - milion sadnica za 1 dan".
Budući volonteri i volonterke bit će angažovani na pripremama za realizaciju aktivnosti u Kantonu Sarajevo u trajanju od osam mjeseci (septembar 2018. - april 2019. godine), a njihov rad podrazumijevat će sljedeće aktivnosti:

-	Održavanje prezentacija u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo;
-	Promocija projekta kroz učestvovanje u „Let's Do It“ performansima (info pult, flash mob i sl.); 
-    Učešće u malim (pilot) akcijama čišćenja i sadnje drveća;
-    Aktivna priprema akcije čišćenja; 
-    Učešće i koordinacija volonterskih akcija čišćenja na terenu; 
-	Aktivna priprema akcije sadnje drveća; 
-    Učešće i koordinacija volonterskih akcija sadnje drveća na terenu;  
-    Učešće na radnim sastancima i svim drugim aktivnostima u okviru "Let's Do It" projekta.

Svi volonteri i volonterke će nakon završetka angažmana dobiti potvrdu o volontiranju i zahvalnicu. Tokom angažmana pored obavljanja redovnih aktivnosti, za volontere će biti organizovana redovna zajednička druženja (team building), učestvovanja u promocijama projekta sa drugim organizacijama i učestvovanje u pilot akcijama. 

Svi volonteri i volonterke koje ispune ovaj obrazac pristaju na obavezno volonteranje od minimalno četiri sata sedmično u prostorijama UG "Ruke" kada se za to ukaže potreba.

Prijaviti se mogu mladi koji će boraviti u narednih osam mjeseci na području Kantona Sarajevo. Prednost imaju kandidati koji su učestvovali u implementaciji istih ili sličnih projekata. UG "Ruke" Sarajevo podatke navedene u ovom obrascu koristit će isključivo u svrhu odabira novih članova projekta „Let's Do It" u 2018. godini. Nepotpune, te prijave sa uvredljivim i pogrdnim sadržajem neće se uzeti u razmatranje. Broj mjesta u "Let's Do It timu" je ograničen. Sva polja su obavezna (*)

Više informacija možete dobiti putem telefona 033/832-664, na email: info@letsdoit.ba, putem web stranice www.letsdoit.ba ili Facebook Fan Page-a: https://www.facebook.com/LetsDoItOcistimoZemljuZa1Dan.

Link za prijavu: https://bit.ly/2OzorlB

Poziv ostaje otvoren od 15.08. do 27.08.2018. godine do 18 sati. O rezultatima konkursa budući volonteri i volonterke će biti obaviješteni putem e-maila i SMS-a.