• +387 33 832-664
  • info@letsdoit.ba
  • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

Let’s Do It volonteri posadili 2000 sadnica na šest lokacija u BiH - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Let’s Do It volonteri posadili 2000 sadnica na šest lokacija u BiH - Let's Do It Bosna i Hercegovina

16 Oktobra, 2021

Tradicionalna akcija sadnje „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“ uspješno je realizovana i ove godine. Volonteri su danas posadili 2 000 sadnica raznih vrsta drveća u Sarajevu, Tuzli, Bijeljini, Doboj Istoku, Brčkom i Bosanskoj Krupi u okviru kampanje “Pomozimo prirodi” koju u saradnji sa Let’s Do It timom provodi Sarajevski Kiseljak.

Danas smo zasadili različite vrste drveća u zavisnosti od lokacije, a u Sarajevu prilikom ekološkog pošumljavanja planine Bjelašnica posađeno je 1000 sadnica bijelog bora. U Bosanskoj Krupi i Doboj Istoku pošumljavali smo sadnicama smrče i bijelog bora, a u Tuzli, Bijeljini i Brčkom u gradskim zonama posađene su sadnice breze, pitomog kestena, drijenjka, oraha i smrče.

Jesen je pravo vrijeme za sadnju drveća, jer je tlo još uvijek toplo pa biljke imaju dovoljno vremena formirati korijenje prije nego što nastupi zima, te su odlične prilike da ove sadnice već sljedeće godine postanu čvrste mladice. Prirodna bogatstva naše zemlje su naš najveći potencijal, i mi smo ponosni što smo i danas dali svoj doprinos prirodi u Bosni i Hercegovini. Sve aktivnosti realizovane su uz podršku Sarajevskog kiseljaka – voda Sara, kompanije Eko Život d. o. o. i kompanije Nestle.