• +387 33 832-664
  • info@letsdoit.ba
  • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

Novogodišnji poklon planeti - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Novogodišnji poklon planeti - Let's Do It Bosna i Hercegovina

28 Decembra, 2021

Kraj godine uvijek donosi posebno praznično raspoloženje. Naše ulice i domovi su ukrašeni i veselimo se kako druženju sa porodicom i prijateljima tako i razmjeni novogodišnjih poklona. Djeca su uveliko navikla da im poklone donosi Djeda Mraz, ali ipak na nama ostaje odluka da se pobrinemo za to kakve poklone će Djeda Mraz da donese. Let’s Do It vas poziva da svi zajedno brinemo o prirodi i adekvatnom odlaganju otpada. Neka među našim novogodišnjim odlukama bude i bolja briga za našu planetu.

Da bismo izbjegli stvaranje velike količine novog otpada nakon završetka praznika, pozivamo vas da primijenite nekoliko praktičnih eko savjeta kao što je korištenje biorazgradivog materijala za pakovanje poklona, kupovina jelke sa busenom koju poslije možete posaditi u prirodu, umjereno pripremanje hrane i upotreba višekratnog escajga.

Apelujemo na sve sugrađane da savjesno opohođenje prema životnoj sredini bude naš ovogodišnji poklon planeti Zemlji.

Pored izbjegavanja stvaranja novog otpada, važno je da recikliramo i ponovo upotrebljavamo stvari koje već imamo. Ukrase koje ste koristili prošle godine možete ponovo iskoristiti, ali i unaprijed sačuvati ovogodišnje za narednu godinu. Vodite se time da je ekološki najprihvatljiviji proizvod onaj koji ste sami napravili, a ne onaj koji ste kupili.

Uđite u novu godinu sa ekološki prihvatljivim navikama i pokažite svojim najbližim kakav odnos prema okolišu trebate imati tokom cijele godine.