• +387 33 832-664
  • info@letsdoit.ba
  • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

Obilježimo 05. juni, Svjetski dan zaštite okoliša - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Obilježimo 05. juni, Svjetski dan zaštite okoliša - Let's Do It Bosna i Hercegovina

28 Maja, 2021

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. juna, kako bi podsjetio ljude da nisu sami na ovoj planeti i da postoji ogroman biološki ekosistem koji ljudima omogućava da preživljavaju.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1972. godine uspostavila je Svjetski dan zaštite okoliša prvog dana Štokholmske konferencije o ljudskom okolišu. Ujedinjene nacije taj dan obilježavaju kako bi uticali na povećanje svjetske svijesti i rada na poboljšanju okoliša. Ovaj dan obilježavaju milioni ljudi i organizacija širom svijeta kako bi podijelili svoja iskustva, izazove i rješenja kada je u pitanju zaštita životne sredine.

Kao i svake godine, Svjetski dan zaštite okoliša kroz akcije čišćenja obilježit će i volonteri Let’s Do It-a. Tim povodom akcije čišćenja realizovat će se Ljubuškom, Olovo i Bijeljini, a u Sarajevu će se čistiti Olimpijska ljepotica – planina Igman.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje prirode koji žele čistiti sa nama  da nam se pridruže na Velikom polju. Za sve zainteresovane bit će obezbijeđen radni materijal: rukavice i vreće za otpad.

Akcije čišćenja podržavaju naš zlatni sponzor Eko život d.o.o. i Ožujsko BiH. Naši vrijedni volonteri nakon čišćenja imat će priliku da uživaju u slasticama koje je za njih pripremila GA-ME-HA d.o.o. a osvježenje za naše volontere kao i svake godine do sada obezbijedio je Sarajevski kiseljak d.o.o.