• +387 33 832-664
  • info@letsdoit.ba
  • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

OK Eko kviz - Let's Do It Bosna i Hercegovina

OK Eko kviz - Let's Do It Bosna i Hercegovina

25 Avgusta, 2021

„Let’s Do It“ tim u saradnji sa Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine organizuje edukativni OK eko kviz 30. avgusta, 2021. u 19h.

Povod organizacije kviza je Svjetski dana čišćenja koji se u našoj zemlju organizuje 18. septemra.

Pozivamo sve mlade dobi od 18-35 godina da učestvuju u kvizu. Ovaj kviz je istovremeno i edukativnog ali i zabavnog karaktera. Kviz se sastoji  od 30 pitanja, koja su iz oblasti ekologije, sa akcentom na recikliranje te opće znanje, i nekoliko pitanja o radu Olimpijskog komiteta u BiH i općenito o olimpijskim vrijednostima.

Ovaj kviz za cilj ima educirati mlade i podići svijest o globalnom zagrijavanju, te načinu na koji svaki pojedinac na dnevnom nivou može promijeniti trenutno ekološko stanje, kroz recikliranje, odlaganje otpada na mjesta predviđena za to.

Pored primarnog cilja, sekundarni ciljevi su socijalizacija mladih te poboljšavanje takmičarskih vještina i povećavanja znanja iz oblasti ekologije.

Za učešće u kvizu nije potrebno  posebno predznanje, aplikacija u kojoj se radi je Kahoot! koji je vrlo jednostavan za rad.

Za učešće u kvizu potrebno je da se registrujete preko Google forme do 30.08.2021. do 16h, a pred početak kviza dobit ćete instrukcije na e-mail koji ostavite u prijavi:

Link za prijavu:

Prijavite se jer najbolji će osvojiti i vrijedne nagrade.

Prvo mjesto: Lazy bag

Drugo mjesto: Poklon paket organizatora kviza

Treće mjesto: Poklon paket organizatora kviza