• +387 33 832-664
  • info@letsdoit.ba
  • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

Online eko aktivizam - LDI i Eko život - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Online eko aktivizam - LDI i Eko život - Let's Do It Bosna i Hercegovina

26 Marta, 2021

Let’s Do It je najveći ekološki pokret u našoj zemlji koji je prepoznatljiv po organizaciji i realizaciji akcija čišćenja „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i akcija sadnje „Let’s Do It- milion sadnica za 1 dan“. Pored ovih terenskih akcija, Let’s Do It se već duži niz godina bavi i edukacijom. Do sada su to bili edukativne posjete osnovnim, srednjim školama i fakultetima, a nakon pojave virusa COVID19 taj aspekt se morao prilagoditi i promijeniti. Zbog toga se naš tim odlučio organizovati na online prezentacije za širu javnost o važnosti zaštite životne sredine.

Prvu takvu prezentaciju naše volonterke održale su 18. 03. sa akcentom na obilježavanje svjetskog dana šuma, a u okviru edukacijiskih aktivnosti u 2021. godini koje Let’s Do It tim provodi u saradnji sa zlatnim sponzorom Eko život d.o.o. Prezentaciju su održale Amna Delalić i Enisa Alajmović, a učesnici su bili članovi dva neformalna udruženja: “Eureka Zone” sa sjedištem u Sarajevu, i Pokreni se!” u Vrnjačkoj Banji, Srbija. Prezentacija je bila edukativnog sadržaja i vrlo interaktivnog karaktera. Članovi su bili oduševljeni novim informacijama koje su dobili o načinu kako oni mogu da aktivno uzmu učešća o očuvanju šuma i žele da se pridruže aktivnostima koje zajednički radi LDI tim i kompanija Eko život doo.

Naredna aktivnost je održavanje edukativno- zabavnog kviza za srednjoškolce 28. 03. 2021. godine. S obzirom da je jako veliki broj srednjoškolaca pokazao interes za ovaj kviz i poslao svoju prijavu, na isti datum bit će održana dva kviza. Prvi termin u kojem će se učenici takmičiti je u 18h, a drugi u 19h, dok su nagrade u oba slučaja obezbijedo naš zlatni sponzor Eko život d.o.o. Prva tri mjesta na oba kviza imat će priliku da osvoje Smartwatch (pametni sat), a četvrto i peto mjesto poklon pakete Eko života.

Sretni smo što imamo priliku da kroz zabavu naučimo nešto novo o našoj životnoj sredini, a sa edukativnim aktivnostima nastavljamo i u narednom periodu. Naši volonteri vrijedno rade na pripremi edukativnih aktivnosti za cijelu 2021. godinu i radujemo se saradnji sa drugim nevladinim organizacijama, školama i drugim institucijama.