Pilot akcije Let's Do It-a povodom obilježavanja Dana planete Zemlje - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Pilot akcije Let's Do It-a povodom obilježavanja Dana planete Zemlje - Let's Do It Bosna i Hercegovina

21 Aprila, 2013

Let's Do It tim u Sarajevu i Maglaju je povodom međunarodnog Dana planete Zemlje (22.4.) održao pilot akcije u svojim općinama. Cilj obilježavanja ovog dana kao i pilot akcija jeste da se ukaže na ugroženost prirode i na čovjekov nemar u odnosu prema njoj, te na opasnost koja prijeti životu na Zemlji.

Pilot akcija u Sarajevu počela je u 10.30h na Bijeloj tabiji koja je historijski spomenik Bosne i Hercegovine pri tome je čišćena neposredna okolina i unutrašnjost same tvrđave sa koje se Sarajevo vidi kao na dlanu. Vrijednih 100 ruku naših građana-volontera ovu lokaciju očistilo je za sat i pol vremena. Nakon toga upriličeno je druženje uz roštilj.

Ovim putem zahvaljujemo se svim volonterima i medijima.

Posebne zahvale za ovu pilot akciju idu KJKP “PARK”, KJKP “RAD” i DVD “Vratnik” kao i  njihovim vrijednim i savjesnim uposlenicima.

Let's Do It tim Maglaj je izveo pilot akciju čišćenja dijela obale rijeke Bosne u Maglaju. Akciji se odazvalo 30-tak volontera koji su tom prilikom skupili preko 60 vreća različitog otpada.

Let's Do It tim Maglaj  zahvaljuje se svim volonterima koji su se odazvali pozivu za čišćenje obale rijeke Bosne i na taj način podržali ovu izuzetno vrijednu akciju.