Ponosni smo na našeg partnera BH Telecom - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Ponosni smo na našeg partnera BH Telecom - Let's Do It Bosna i Hercegovina

21 Novembra, 2018

Društveno odgovorna kompanija BH Telecom d.d. je godinama najozbiljniji partner reprezentacija Bosne i Hercegovine u gotovo svim sportovima, institucije kulture svoje manifestacije i aktivnosti realizuju uz pomoć BH Telecoma, mnoštvo je primjera pomoći humanitarnim organizacijama, a od 2016. godine BH Telecom podržava “Let’s Do It” kao najveći ekološki projekat u Bosni i Hercegovini. Radi se o snažnoj podršci koja potvrđuje da su Let’s Do It i BH Telecom zajedno „Pun pogodak!“

Jedan od divnih primjera društvene odgovornosti BH Telecoma tokom 2018. godine se posebno ističe, a to je druženje sa malim herojima uz konkretnu podršku radu „Roditeljske kuće“.

BH Telecom, Miralem Pjanić i zaposlenici BH Telecoma su na Dan BH Telecoma obradovali najmlađe Bosance i Hercegovce. Naime, generalni direktor i zaposlenici BH Telecoma te nogometni reprezentativac Miralem Pjanić potpisali su ugovor o pokroviteljstvu dva apartmana u Roditeljskoj kući u Sarajevu u kojoj borave roditelji i njihova djeca, oboljela od malignih bolesti. Pokroviteljstvo se odnosi na period od tri godine, i za svaku godinu iznosi po 10.000 KM.

Kako su u Roditeljskoj kući apartmani tematski uređeni i imaju svoje nazive, BH Telecom i Miralem Pjanić izabrali su apartman, pod nazivom „Visibaba“, koji simoblično najavljuje rađanje još čvršćeg prijateljstva i bezuvjetne podrške.

„Cijelo vrijeme razmišljam šta da kažem, ali mislim da u ovom ambijentu i ne treba dugo govoriti, jer on ustvari sve govori. Umjesto skupih i pompeznih rođendanskih proslava, mi smo još prošle godine odlučili da Dan BH Telecoma obilježimo baš ovdje u Roditeljskoj kući sa najhrabrijim i najsnažnijim među nama, djecom koja su istinski heroji, kojima je potrebna i ovakva vrsta naše pažnje i podrške. Ono što slobodno mogu kazati je da ćemo nastaviti i dalje sa ovakvim načinom obilježavanja rođendana najuspješnije bh. kompanije“ rekao je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.

Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici ove Kompanije su za pokroviteljstvo izabrali apartman pod nazivom „Kućica“, koji simbolizira brigu društvene zajednice, krov koji štiti djecu oboljelu od raka i njihove porodice.

„Teško mi je govoriti svaki put kada dođem u jednu ovakvu ustanova, jer je teško skriti emocije. Sa mnom je danas i moj kolega Emir Jerlagić, ispred radnika BH Telecoma, koji je najzaslužniji u pokretanju jedne ovakve inicijative. Ponosan sam što mogu reći da se ovom projektu odazvao veliki broj naših radnika koji će i dalje pomagati najmlađima. Nadamo se da će naši mali heroji izboriti svoju najveću bitku u životu, a mi radnici BH Telecoma uvijek ćemo biti uz njih“, istakao je Imer Gaši, predsjednik Sindikata Generalne direkcije BH Telecom.

Poseban trenutak bio je kada je danas u Roditeljsku kuću ušao Miralem Pjanić, a to se naročito vidjelo na licima mališana. „Čast mi je biti dio ove priče na Dan BH Telecoma. Nadam se da će ovaj projekat podići svijest kod svih građana u BiH, ako to već nije sistemski urađeno. Ja sam otac jednog Edina i to me je odmah pogodilo. Obećavam da ću i dalje podržavati ovakve priče, jer djeca su naša budućnost. Poručio bih svima da budemo jaki i izdržimo“, kazao je Pjanić.