• +387 33 832-664
  • info@letsdoit.ba
  • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

Promotivna kampanja "Naših EKO 10" - Let's Do It Tuzla - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Promotivna kampanja "Naših EKO 10" - Let's Do It Tuzla - Let's Do It Bosna i Hercegovina

13 Septembra, 2021

Projekat „Let’s Do It Tuzla“ u toku čitave godine, kroz razne aktivnosti, nastoji da djeluje na svijest stanovništva. Ako se osvrnemo na 2020. godinu sjetit ćemo se da je, prije terenske akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada, realizovana kampanja „Probudi #EKOheroja u sebi“ sa ciljem promocije same akcije i podizanja svijesti o problemima u našoj zajednici. Upravo to je i postignuto plasiranjem ekoloških poruka i činjenica na outdoor površine i upravo tome tim projekta teži i ove godine.

2021. godine, realizuje se kampanja sa istim ciljevima ali malo drugačijim pristupom. Kroz kampanju „Naših EKO 10“ postavljena su nam pitanja: „Imamo li problem?“, „Imamo li rješenje?“ i, ono najvažnije, „Imamo li budućnost?“. Baš ova pitanja mogu se pronaći na outdoor površinama (bilboard-i, citylight-ovi, LED display-i) širom Tuzle, a tim projekta Vas poziva da pronađete bar jedno pitanje i razmislite o odgovoru na isto.

Također, pored vizuala koji se mogu primjetiti u Tuzli, u toku je i snimanje filma na teme iz aspekta ekologije. Radi se o dugo planiranom projektu kroz koji tim Let’s Do It-a želi predstaviti svoje gledanje na trenutnu situaciju u gradu i državi, ali i iznijeti važne činjenice sa objektivne strane gledišta. Projekat „Let’s Do It Tuzla“ u našem gradu djeluje već 10 godina, a cilj je upravo ovim filmom sumirati postignute rezulate i prikazati sve promjene do kojih je došlo u proteklom periodu.

Tim projekta, pored planiranja aktivnosti, puno pažnje poklanja i promociji istih. Na Facebook, Instagram i web stranicama projekta mogu se pronaći fotografije u sklopu objava kojima se dokumentuje rad tima kroz cijelu godinu. Stranice kreirane na društvenim mrežama korištene su i kao platforma za objavljivanje i dijeljenje formulara za prijavu na terenske akcije, pa tako se svi zainteresovani mogu prijaviti i na 10. terensku akciju čišćenja ilegalnih deponija otpada, upravo putem linka koji se može pronaći u opisu naših profila na društvenim mrežama.

Čak i kada sve navedeno stavimo sa strane, ipak ostaje par bitnih elemenata kampanje „Naših EKO 10“ koje vrijedi pomenuti. Kao, naprimjer, promociju koja se i ove godine realizuje na info pultovima, na par lokacija u Tuzli. Info pultovi su vrsta promocije koju tim projekta realizuje već dugi niz godina jer vjeruju u to da je najbolja promocija upravo predstavljanje projektnih aktivnosti građanima  uživo. Bingo City Center, Trg Slobode, RK Tuzlanka i Robot su lokacije na kojima u periodu od 10.09.-15.09., i to od 11:30h-14:30h, možete pronaći naše volontere. Na navedenim lokacijama, u toku promocije, naši volonteri svim prolaznicima dijele letke sa svim informacijama o predstojećoj, 10. po redu, akciji čišćenja te skupljaju prijave građana u vidu potpisa.

Pored letaka, 29 Bingo objekata i 40 osnovnih i srednjih škola sarađuju sa projektom „Let’s Do It Tuzla“ i učestvuju u promociji akcije tako što su timu projekta ustupili mjesto za lijepljenje plakata, a još 22 ugostiteljska objekta u Tuzli su, uz plakate, pristali na to da svojim gostima dijele vrećice šećera sa logotipom i sloganom projekta.

Realizacija kampanje „Naših EKO 10“ nastavlja punom parom i u narednom periodu, sve do 17.09.2021. godine, kada se održava 10. terenska akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada.

Pridružite se i Vi najvećem ekološkom pokretu u Bosni i Hercegovini i budite promjena koju želite vidjeti u svojoj zajednici!

Ujedinjeni u akciji!

#LetsDoItTuzla #NAŠIHEKO10 #keepitclean