Šta ima, šta se sadi ove jeseni? - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Šta ima, šta se sadi ove jeseni? - Let's Do It Bosna i Hercegovina

24 Oktobra, 2022

Let’s Do It tim i ove jeseni održat će akcije pošumljavanja i sadnje drveća pod sloganom “Šta ima, šta se sadi” u okviru akcije “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan”. Ovakve akcije postale su tradicionalne, a organiziraju se od 2013. godine. Do sada je u aktivnostima koje obuhvataju sadnju i pošumljavanje zasađeno preko 476 000 sadnica raznih vrsta drveća, a naš cilj je da u skorijoj budućnosti stignemo do milion zasađenih sadnica.

Akcija će bit održana 05.11.2022. godine na sedam lokacija u Bosni i Hercegovini i to u Sarajevu – gradska zona, Bjelašnica – Dejčići, Donjiem Vakufu, Kozarcu, Bijeljini, Srebrenici i Bosanskoj Krupi. Na navedenim lokacijama akcije organiziraju naši Let’s Do It lokalni timovi uz pomoć i podršku lokalnih preduzeća i rasadnika, a veliko pošumljavanje na Bjelašnici organiziramo kao i do sada u saradnji sa KJP “Sarajevo šume”.

Svi zainteresirani građani koji žele dati svoj volonterski doprinos i zajedno sa nama saditi na Bjelašnici, bitne informacije o načinu prijave mogu pronaći na našoj Facebook stranici u eventu koji je posebno kreiran za prijave ili klikom na ovaj link: https://forms.gle/NVsU6X4c3sGPhbMSA

Za volontersko učešće u drugim gradovima molimo da se javite na mail: [email protected], a mi ćemo vas spojiti sa našim koordinatorima.

Organizacija 11. po redu akcije pošumljavanja ne bi bila moguća bez zlatnih sponzora i partnera projekta “Let’s Do It”. Naš dugogodišnji partner Eko život d.o.o. Tuzla kao operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom godinama podržava akcije sadnje kao zlatni sponzor. Ponosni smo što je važnost naših aktivnosti prepoznala i kompanija Ina i Energopetrol također kao zlatni sponzor akcije. Srebrni sponzor ovogodišnje akcije sadnje je Japan Tobacco International, a partneri akcije su i UN Volunteers in Bosnia and Herzegovina.