• +387 33 832-664
  • info@letsdoit.ba
  • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

Svjetski dan čišćenja u Bosni i Hercegovini - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Svjetski dan čišćenja u Bosni i Hercegovini - Let's Do It Bosna i Hercegovina

21 Septembra, 2019

Jedna planeta, jedan cilj i milioni volontera u više od 160 zemalja ujedinjeni u najvećoj civilnoj akciji u historiji čovječanstva kako bi očistili planetu od nepropisno odloženog otpada. U Bosni i Hercegovini Svjetski dan čišćenja (World Cleanup Day) se provodi u okviru „Let’s Do It“ projekta i to kao osma po redu volonterska akcija „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“.

Slogan ovogodišnje akcije je „Budi neko, budi #herojEKO“. HerojiEKO su svojim entuzijazmom i zalaganjem pokazali da žele uzeti stvari u svoje ruke i ujedininji su čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera širom Bosne i Hercegovine.

„Od 2012. godine redovno organizujemo akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“. Nažalost, kod nas još uvijek ima neodgovornih građana koju nepropisno odlažu otpad i postoji velika potreba za čišćenjem. Od srca zahvaljujem svim volonterima koji danas čiste širom Bosne i Hercegovine, ponosan sam na njihov entuzijazam i zalaganje.“ – rekao je Junuz Elkaz koordinator „Let’s Do It“ projekta.

Ovogodišnju akciju su podržali Eko život d.o.o., Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK.

Specijalni partner akcije je Olimpijski komitet BiH koji je finansijski, logistički i organizaciono podržao „Let’s Do It“ projekat.

Donatori projekta su Atlantbh d.o.o., Union Banka d.d. i SPARK poslovni park d.o.o.