• +387 33 832-664
  • info@letsdoit.ba
  • Tepebašina 7, 71 000 Sarajevo

Zahvala našim partnerima! - Let's Do It Bosna i Hercegovina

Zahvala našim partnerima! - Let's Do It Bosna i Hercegovina

31 Decembra, 2019

Let’s Do It i naš tim od samog svog nastanka slijede ono što je i sam prevod fraze – učinimo to i činimo to od 2012. godine kada je i nastao kao opća potreba BiH inspirisana nezavidnim stanjem planete Zemlje, jedine planete na kojoj, kako nam je do sada poznato, postoji život. Istu smo svojim djelatnostima različitog karaktera doveli na granicu održivosti, na granicu njenog, a time i našeg opstanka. Edukacije iz ove oblasti nikad nije dovoljno i kao i sve što smo dosad odlučili uraditi i tom segmetnu smo pristupili ozbiljno, pa pored našeg edukativnog kviza „Eco Kids“ iz oblasti ekologije kojeg organizuje Udruženje građana “Ruke” u saradnji sa Face TV Sarajevo i uz velikodušnu podršku Američke Ambasade u Bosni i Hercegovini, a koji je emitovan početkom 2019. godine, Let’s Do it je pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta BiH organizovao i edukativne časove iste tematike u 9 srednjih škola u oktobru pred našu veliku akciju „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“. 
 Najproduktivniji dio protekle godine za Let’s Do It bio je:
-21.09. kada je održana 8. velika akcija čišćenja pod nazivom „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“. Slogan ovogodišnje akcije je „Budi neko, budi #herojEKO“. HerojiEKO su svojim entuzijazmom i zalaganjem pokazali da žele uzeti stvari u svoje ruke i ujedininji su čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera širom Bosne i Hercegovine.
-nakon toga je uslijedila i naša druga velika akcija u oktobru „Milion sadnica za 1 dan“. Eko heroji svih generacija su se 19.10. okupili na Bjelašnici i zasadili 6700 sadnica bijelog bora u blizini naselja Dejčići. Projekat su podržali zlatni sponzor Eko život d.o.o., Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK. 
Specijalni partner bio je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, UN Volonteri, Ured Specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, KJP Sarajevo-šume, Atlantbh d.o.o., Union banka d.d., SPARK Mostar ProCredit banka i DHL. -20.10. učestvovali smo u akciji čišćenja Trebevića pod sloganom “Udružimo ruke – očistimo Trebević” u okviru koje je 150 volontera očistilo oko pet tona otpada. 
-na RENEXPO BiH sajmu smo se predstavili 23. i 24. oktobra. RENEXPO BiH je najveći i najvažniji sajam voda i energetike u Bosni i Hercegovini. Dvodnevni događaj u Sarajevu okupio je ključne igrače u ovim oblastima koji dolaze iz regiona i Europe. Let’s Do It želi zahvaliti pojedincima, ali i fondacijama koje podržavaju i finansiraju naše aktivnosti, te zbog kojih mi kao ideja uspijevamo i realizujemo zamišljeno, koji vjeruju u naš plan čišćenja svijeta, podstiču da pronađemo nova rješenja i zajedno oživimo sjajne ideje. Zemlja ne pripada čovjeku, a čovjek pripada zemlji i mi to dobro znamo.Čovjek ne tka tkivo života, on je samo vlakno u njemu i što čini tkivu, čini i samome sebi. Učinite nas poznatim – širite riječ! SRETNA NOVA GODINA